Uusimmat blogijulkaisut

Helmikuiset Lapin helteet.

Kunnon suvikelit ovat helmikuun aikana täällä Lapissa harvinaista herkkua. Nytpä on nekin jossain muodossa nähty. Koko helmikuu on eri puolilla Lappia puolenkymmentä astetta keskimääräistä lämpimämpää. Niin on Naruskallakin.

Toissapäivänä Ukan matkustellessa yökuntiin Rovaniemelle meitin pääkaupunkiimme, niin Kemijärven puoleisella viitostiellä oli ajorata keskipolannetta lukuunottamatta täysin sula, kun lämpötila oli plussalla ja aurinko lisäksi aloitti sulatustyönsä. Ajankohta on ehkä kuukauden verran etuajassa.

Rovaniemeä lähestyttäessa oli ennen Vikajärven seutua puolenkymmenen kilometrin matkalla kunnollinen kesäsade. Sekään ei ole ihan tavallista.

Eilen Ukan palaillessa peräkärryn ja lastina olleen moottorikelkan kanssa Naruskalle, niin olosuhteet olivat taas lumisateen myötä pyörähtäneet keväisistä hyvinkin talviksiksi lumipölyineen. Onneksi tuli lähdettyä reissuun Mummun neliveto Foresterilla, jolla kärryn vetäminen oli suorastaan helppoa. Matka taittui vakaasti ja vielä entistäkin vastuullisemmin, kun Ukan vierellä istui turvaistuimessaan nelivuotias tyttärenpoika Loimu, joka aloitteli etuottina Lapin hiihtolomaviikkoa, jonka hänen vanhempansa aloittavat tulevan viikonlopun jälkeen.

Ukalla on muutenkin syytä tarkkuuteen ajonopeuksien kanssa, kun on syksytalven aikana pariin otteeseen ajeltu nopeusvalvontapönttöön rikesakkoihin oikeuttavalla nopeudella. Trafi lähetti ystävällisen kirjeen, jolla muistutettiin tulevista seuraamuksista, ellei kaasujalka kevene. Asiallinen muistutus, joka meni vieläpä perille.

Tässä kuvat toissapäivän Lapin keväästä Kemijärveltä. Talvi on sen jälkeen palauttanut otettaan ja lumimäärä on lisinyt. Ukan sääaseman mittarissa on tällä hetkellä lunta 83 senttiä, joten auringolla on vielä hommansa täällä ennen kunnon kevättä.