Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Heinäkuun hiljaiseloa kaupungissa

Heinäkuun puoliväli on ohitettu. Kesäisiksi mielletyt ilmat ovat saapuneet ainakin käymään, vaikka jotenkin tuntuu, että vierailu on lyhyt.

Tähän asti tässä kesässä mieleenpainuvinta lienee ollut, ettei yksikään ehkä muistoksi elämään jäävistä asioista liity säähän - ehkä ainoana se, ettei terassia kannata huoltolakata tuntia ennen sadetta. Kaupunkikuvasta voi aistia, että vaikkei kaupunki ole aivan tyhjentynyt, niin hiljaista on. Kesämökki ja kesälomamatkat ovat tainneet houkutella enemmän kuin epävakaiden sääennusteiden kanssa eläminen tutussa ympäristössä.
 

(Etelän maisemat jäävät harvemmin kakkoseksi edes pilvisellä säällä.)


 

Rengaspuolellakin pyyhkii ihan hyvin. Vaikka renkaista alkaakin katoamaan

uuden karheus

, niin pidossa en ole huomannut mainittavia eroja. Renkaiden kilometri lukema näytti tänään 20´880 kilometriä. Tosin mainittakoot, etteivät viime aikaiset kuivan lämpimät kelit ole itsessään tarjonneet haasteita, vaan haasteet ovat saapuneet pohjoisesta ylikuormatulla autolla ja liikkuvat usein kohti tai poispäin laivasatamista.

Vielä lienee aikaa hankkia kokemusta ja ajokilometrejä kesän aikana, itse hankin angiinan. Angiinan mukana usein saapuva kuumeilu tuo mukanaan muistoja edellisestä kesistä ja öistä, jolloin ikkunoiden avaaminen ei auta, vaan kuumuus tunkee läpi seinien ja ikkunoiden. Alkavan viikon ennustettuun säähän on siis varauduttu henkilöstöpuolella jo riittävän ajoissa.
 

(Porvoossa tuleva veneilykausi näyttäisi alkavan ensi kesänä.)


 

 
 
 

comments powered by Disqus