Kirjoittaja Terhi Puusaari
Uusimmat blogijulkaisut

Hammasta purren

Sivuilla sopivasti puhutaan turvallisuudesta ja omassa mielessä onkin siihen liittyen uutta kirjoitettavaa.

Kaikkihan tietää, että humalassa ajaminen on rikollista. Monissa lääkkeissä on tarkkaavaisuutta ja näin ollen ajokykyä heikentäviä aineosia, joista purkeissa varoitetaan. Tiedetään, että väsymystä voi verrata humalaan ja väsyneen kuskin tulisi pysyä poissa liikenteestä. Mutta mitä on sanottu kivusta? Muutakin, kuin "se mikä ei tapa vahvistaa"?

Harva lähtee rattiin, jos jalka on paketissa. Se ei kuitenkaan johdu kivusta vaan siitä hankaluudesta käyttää raajaa. Sama juttu käsien kanssa. Vasenkäsi jos on paketissa, niin vielä saatetaan autolla ajellakin. Moniko ajaa päänsäryssä? Kovassa päänsäryssä? Kyllä. Olen ajanut. Tosin oikein kova päänsärky tarkoittaa yleensä minun kohdalla migreeniä ja siihen on kolmiolääkkeet, jotka taas heikentää ajokykyä ja silloin en kyllä aja. Enkä migreenissä. Entäs vatsakipu? Jos tietää, ettei sotke penkkejä, niin kyllä vatsa kipeänä voi autoa ajaa. Miksi ei? Entäs selkäkipu? Useimmat taksikuskit ja ammatikuljettajat yleensä kärsii jatkuvasta selkäkivuista, eivätkä silti ole aina sairaslomalla.

Minulla oli viikonloppuna HAMMASsärkyä. Kyllä osasi juilia! Hampaasta on lähtenyt suunnilleen vuosi sitten pala ja olen ajatellut, että menen sitten kipuajalla, kun muuten joutuu jonottamaan. No viikonloppuna päivystys on liian kaukana, joten jätin sitten menemättä hammaslääkäriin, kipuajalla. Otin asperiinia ja se helpotti ehkä 10 minuuttia. Otin myöhemmin parasetamolia ja sekin helpotti vain hetken. Särky oli pahimmillaan niin kova, että tuskin osasin oman nimeni. Silti ajoin autoa! Ajoin autoa siinä vuorokauden sisällä noin 150 kilometriä, hammassäryssä.

Sanokaa nyt jotain.. Sanotteko kimppakyytivuorollanne työkaverille "en pysty ajaa, mun hammasta särkee"? Vai jäättekö suosiolla kotiin saikulle päiväksi? Tai siirrättekö lomalle lähtöä, jos olet perheen ainut kortillinen, mutta niskasi juilii loma-aamuna? Minusta on ihan älytöntä, että ajoin autoa siinä "jamassa". Jos muut tekee tätä jatkuvasti, niin uskaltaakohan tuonne liikenteen sekaan lähteä enää? Minä en olisi ehtinyt reagoimaan mihinkään ajoissa, sillä särky vei kaiken keskittymiskykyni.

PS. Ei lunta vieläkään, mutta senhän jokainen jo tiesikin...

comments powered by Disqus