Uusimmat blogijulkaisut

Halpaa, muttei näimmä aina niin hyvää...

Kuten täällä on tullut kerrottua, ostelemme pääsääntöisesti autojemme polttoaineet Venäjän puolelta sikäläiseltä pieneltä huoltoasemalta. Sallan kansainvälisen rajanylityspaikan kautta käynti huoltoasemalla on vain noin kolmen kilometrin lenkki meille. Tällä hetkellä litrahinta ysiviitoselle bensalle on 0,93 €uroa.

Juhannuksen alla ennen kesälomareissuamme kävin tankkaamassa Subaru Foresterimme. Tankkauksen jälkeen auto sammui ensimmäiselle huoltamon jälkeiselle puomille, eikä meinannut siitä käynnistyä uudelleen. Tyhjäkäyntiä moottori ei suostunut käymään ollenkaan.

Suomen tulliin päästyäni kerroin ja kysyin tullimiehiltä ja rajavartijoilta, onko heillä tietoa mahdollisista ongelmista naapurin polttoaineen kanssa. Pari esimerkkiä saman suuntaisista ongelmista sille päivälle heillä olikin kertoa.

Ajoin nykivällä ja savuttavalla autolla  Sallan kirkonkylän ja huoltoasemien suuntaan, mutta matkalla auton moottori alkoi savuttelemaan sen verran voimakkaasti ja venttiilit pitivät aikalaista nakutusta, jolloin keskeytin matkan eräälle levikkeelle. Siitä matka jatkui hinausliikkeen autolla.

Subaru korjaantui tankin tyhjennyksellä ja järjestelmän huuhtelulla. Paria päivää myöhemmin kuului Lappeenrannan East Oilin suunnalta, että venäläisen säiliöauton bensaosaston ja dieselosaston välisen seinämän rikkoontuminen oli sekoittanut bensaa ja dieselöljyä keskenään. Tuli kyllä mieleen sellainenkin virhemahdollisuus, että sekaannus on voinut tapahtua säiliöistä huoltamon maanpäällisiin säiliöihin tankatessakin, mutta sepä on turhaa arvailua.

Reklamointi asian ympärillä sai aikaan toistaiseksi sen verran, että seuraavassa bensalaskussa kyseinen ostos hyvitettiin täysimääräisesti. Polttoainesäiliön tyhjentäminen ja puhdistus ovat toistaiseksi auton omistajan vahinko.

Onneksi isompaa vahinkoa ei autolle tullut. Ostamme pääsääntöisesti polttoaineen entiseen malliin Venäjän puolelta, eikä ongelmia ole kerrotun jälkeen esiintynyt. Korviini ei ole kantautunut tietoja vakavista moottoreiden rikkoontumisista muillakaan sekalaatuisen polttoaineen ostaneilta, joita toki on kymmeniä, koska näillä selkosilla tankkaillaan Venäjän bensaa paljonlaisesti. Osa tuttavistamme on joutunut tekemään vastaavia puhdistustoimenpiteitä, mutta joissain autoissa sekalaadun tankkaaminen ei ongelmia ole aiheuttanut. Autokohtaista häiriöt siis ovat olleet.