Uusimmat blogijulkaisut

Halpa ajoturvallisuusväline.

Onko tuttu tilanne, että autolla ajaessa ei löydy kynää, tavaraa seilaa kojelaudan päällä tai ei ole paikkaa säilyttää näkösällä vaikkapa repsikan kännykkää?

Sattuipa muutamalla reissulla Oulun Verkkokauppa.comin myymälän kassalla liikkeestä pois lähtiessä näkökenttään musta läpykkä, josta piti kassatyttäreltä kysäistä, mikä se on. Tyttö selitti vinon pinon käyttötarkoituksia, eikä Ukka empinyt yhtään, kun syntyi puolenkymmenen €uron kauppa läpykästä.

Se läpykkä on musta kumimainen liimatarralappu. Noin viisitoista senttiä pitkä ja kymmenkunta leveä. Paketistaan kun sen purki pois, niin sen sai läpsäyttää haluamalleen kohdalle kojelautaa. Ukan Lexuksen kojelaudasta löytyi avointa kiinnitystilaa läheltä auton keskikohtaa. Mummeli läpsäytti siihen oitis kännykkänsä, joka Oulussa toimitti kartan virkaa. Siitä kohtaa kännykän antamat ajo-ohjeet Oulun keskustaan näkyivät ja kuuluivat sekä kuljettajalle että matkustajalle.

Läpykkä ei liimaannu kiinnityskohtaansa pysyvästi, vaan eri käyttötarkoitukseen sen voi irroittaa ja kiinnittää mihin kohtaan kojelautaa tahansa. Pidemmillä matkoilla Ukka siirtää läpykän mielellään lähemmäksi tuulilasia tasaisemmalle kohtaa kojelautaa. Siinä on hyvä säilyttää pientä pokkarikameraa, joka on suunnattuna suoraan tuulilasista ulos. Siitä sen voi tilanteen niin vaatiessa siepata käteensä tai vaikka näpätä kuvan heti, kun kameran on avannut.

Suosittelen, jos auton varustukseen vielä ei tällaista kuulu. Meillekin kävi niin, että poikkesimme samaan kauppaan paluumatkalla. Ja eikun ostamaan pari läpykkää lisää, toinen Mummelin autoon ja toinen nimipäivälahjaksi Kallenpäivänä poijjalle.