Uusimmat blogijulkaisut

Hakkapeliitta koristaa nyt postimerkkiä

Posti julkaisi keskiviikkona 3.6. Made in Finland -postimerkkivihon, jonka kuva-aiheina ovat maailmallakin tunnetut suomalaiset innovaatiot. Yksi merkeissä esiteltävä suomalainen keksintö on talvirengas, jota kuvaa komeasti oma Hakkapeliittamme.

Nokian Renkaat kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan jo vuonna 1934. Lue lisää talvirenkaan historiasta täällä.

Uudessa postimerkissä on kuva-aiheena Nokian Hakkapeliitta -talvirengas kauniissa lumisessa maisemassa.

Postimerkkivihossa on jokaisesta innovaatioista esillä sekä kannesta löytyvä varhaisvaiheen tuotekuva että nykyaikainen versio, joka esitellään itse postimerkissä. Näin esille on päässyt sekä maailman ensimmäinen talvirengas Kelirengas että nykyinen moderni Nokian Hakkapeliitta. Lisäksi esillä ovat vuodenajat siten, että jokainen innovaatio kuljettaa vuotta eteenpäin. Hakkapeliitan merkkiä koristaa oikeutetusti kaunis talvinen maisema. Muut merkeissä esiteltävät suomalaiset keksinnöt ovat sykemittari, ksylitoli, Rapalan vaappu, Abloy-lukko ja jalankulkuheijastin. Merkkien suunnittelijat ovat Susanna Rumpu ja Ari Lakaniemi.

Hakkapeliitta on komeassa seurassa: muut innovaatiot ovat sykemittari, ksylitoli, Rapalan vaappu, Abloy-lukko ja jalankulkuheijastin.