Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Hakkapeliitta kasit alla, hyvä on olla

Tänään ne vaihtui alle, vaikka se loskainen lumi jo täältä pois sulikin. Mutta ensi yöksi on luvassa selvää pakkasta, jolloin märkä tienpinta saattaa jäätyä. Ja kyllä se talvi vaan tulee, vääjäämättä. Kolmen viikon päästä ne talvirenkaat kuitenkin pitäisi viimeistään vaihtaa.
Se, mikä taas kerran yllätti, on kasien pieni nastamelu. Odotin perinteiseen tapaan sitä rapinasta ulinaksi vaihtuvaa meteliä, mutta isompi ero kuin äänessä, olikin ohjauksen muutos kevyempään.
Ja nyt kasit siis pyörivät peltivanteilla, joita koristaa uudet alkuperäiskapselit. Tosin pykälää uudemmasta Mondeosta, mutta eipä tuollainen nuorennus ainakaan haittaa.

Kulutuspintaa kaseissa oli yhden talven jälkeen niin, että kahdessa renkaassa näkyi vielä "8" pintamäärämittarissa, ja kahdessa se oli juuri kadonnut, mutta "6" oli erittäin vahvana. Nyt kierrätin renkaat niin, että "8" tuli eteen ja "6" taakse. Tasataan siis tilanne, ja kyllähän nuo ovat kaikki neljä niin hyviä, että sääntö paremmista taakse ei ratkaise.

Ajokilometrejä kaseille kertyi viime talvena 12 000 km kun kävin lunttaamassa keväisestä loppuraportistani

http://hakkapedia.fi/blog/fi/?p=2985

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/

comments powered by Disqus