Hakkapeliitta-aika on taas alkamassa

Poloinen on siirtynyt jälleen talvitassuihin, joten on aika herättää Hakkapediablogini kesäunilta. Pääsin tosiaan liittymään Hakkapediittojen uljaaseen joukkoon viime syksynä ja Polo sai siinä yhteydessä alleen uunituoreet Hakkapeliitta 8 -nastarenkaat. Ennestään alla olivat Hakkapeliitta 7 -renkaat, joten laatumuutos uusiin renkaisiin oli niin pieni kuin voi olla. Tai niinhän sitä voisi kuvitella.

Suurin muutos seiskoista kaseihin siirtyessä oli aiemmissakin merkinnöissäni hehkuttamani melutason lasku. Nyt kun vaihdoin Poloon nastarenkaat, olin ennakkoon varma että ne tuntuisivat tosi äänekkäiltä vaikka kuinka olivat Hakkapeliitta 8:t. Toisin kuitenkin kävi. Rengasliikkeen pihasta lähtiessäni kiinnitin heti huomiota renkaiden hiljaisuuteen. Kasit eivät juurikaan rapise. Kaupunkinopeudessa rengasmeluun ei kiinnitä huomiota oikeastaan yhtään ja maantielläkin äänimaailma on lähinnä ulina. Se ei minua hirveämmin häiritse.

Eri aikaa käytössä olleiden renkaiden turvallisuusominaisuuksia tällaisen taviskuskin on hankala vertailla. On vain pakko luottaa testeihin. En voi millään muistaa, millaiset seiskat olivat pääkallokeleillä. Noh, ainakin tiellä pysyin sen pari talvea mitä niillä ajoin. Entä sitten kasit? Kunnialla selvisin viime talvestakin, jos sitä nyt talveksi voi kutsua… Rengastestaamisen kannalta olisi toivottavaa, että tänä talvena olisi haastavia kelejä tai edes normaali luminen talvi, mutta omasta puolestani toivoisin kyllä jo kevättä!

Lue omaa auto- ja liikenneblogiani osoitteessa http://poloinen.blogspot.fi/