Uusimmat blogijulkaisut

Hakkakasit talvijarrutustestissä.

Tuli ostettua pikapäätöksellä Torin kautta Kauhavalta kuumavesivaraaja, jonka joutui hakemaan sieltä omalla kyydillä. Eilen liikenteeseen aamuvarhaisella ja tänään puolenpäivän jälkeen takaisin kotona, kun väliyönä pääsi nukkumaan Keminmaalla tyttären luona lähelle normaalin mittaiset yöunet. Kilometrejä kertyi Lexuksen ja teliperäkärryn yhdistelmälle 1500 kappaletta.

Kesäkelit olivat läntisellä puolella Suomea eilen iltaan asti. Toisin olivat asiat, kun matka jatkui tänä aamuna Keminmaalta Rovaniemen kautta Naruskalle. Lumisade alkoi Rovaniemeltä Kemijärven suuntaan ja Kemijärveä lähetyessä asfaltti katosi näkyvistä valkoisen pakkaantuneen lumikerroksen alle, joka osoittautui miksipä muunlaiseksikaan kuin tosi liukkaaksi.

Sallan puolella Salmivaaran ja Sallan kirkonkylän välissä joutuivat Hakkakasit livetilanteen muutamassa kaarrepaikassa, kun tielle tormasi kymmenkunnan poron tokka. Siinäpä joutuivat renkaat ja auton abs-järjestelmä ihan totiseen paikkaan, kun peräkärryssä oli sen oman painon lisäksi vajaat 300 kiloa kuormaa rautasäiliön muodossa. Yhdistelmä pysähtyi onneksi kymmenkunta metriä ennen poroja, jotka tavan mukaisesti eivät liikennevälineen tuloa mitenkään noteeranneet...

Porotokka päiväkävelyllä Sallan Salmivaarassa.

Uutiset kertoilivat, että parin lähipäivän aikana vaihtuvat valtakunnassa kesänopeusrajoitukset talvirajoituksiin. Ajankohta osuu tällä kertaa aika monessa paikassa Suomessa oikeaan aikaan, koska lunta on tullut ainakin itäisessä Suomessa etelää myöten. Satasen vielä tänään paikallaan olevat liikennemerkit vaihtuvat kasikympeiksi Lapin alueella reilulla tuhannella kilometrillä. Ja joutavatkin vaihtua.

Kesänopeusrajoitus vielä voimassa...

Talvirenkaille on nyt käyttöä, eikäpä näihin olosuhteisiin kesärenkailla mitään asiaa olekaan...

Kevennelkääpä kaasujalkaa ja haeskelkaa kaikessa rauhassa tuntumaa talvikeliin. Ja viimeistään NYT renkaanvaihtoon ne, joilla homma vielä on tekemättä!

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/