Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Hakka Green2 alle kolmatta kesää. Ja hieman liikennevalvonnasta

Renkaiden vaihdon jälkeen alkanut lämpöaalto teki ajokelistä helpon ja miellyttävän. Autolla onkin tullut sahattua lyhyessä ajassa Turku – Kangasniemi – Joensuu – Helsinki jne – Turku välejä. Kilometrejä on tullut normaalia enemmän kuukaudessa. Matka-ajoa yön yli ja päivällä. Ilman peräkärryä ja sen kanssa

Miksipä tämän jutun kirjoitan liittyy juuri ajamisen helppouteen. Havahduin kerran matkalla ajattelemaan :” Kyllä näillä renkailla on mukava ajaa”.

Sen halusin jakaa tällä kertaa.
Hakka Green2 on hyvä rengas ja kestääkin pitempään kuin aikaisempi Green-versio.

 

Toinen havainto erään sunnuntain paluuliikenteestä: Tulimme kerrankin jo illan suussa Turkuun Joutsan, Heinolan ja Helsingin kautta. Pääsimme viikonlopun paluuliikenteeseen mukaan peräkärryn kanssa. Ennen Hartolaa ohitsemme meni äkäisesti Bemaria ja Mersua ihan miten vain. Heti Hartolan jälkeen oli yksi poliisi tutkan kanssa pohjoiseen menevän kaistan yläpuolella penkalla seisoskelemassa. Hetken päästä etelään menevän kaistan risteyksessä moottoripyöräpoliisi ja auto olivat näkyvästi seuraamassa liikennettä.

Sen jälkeen vt 4:lla edes moottoritiellä Järvenpäähän asti ei ollut yhtään ’pölöä’ ohitusta kohdallamme. Näkyvä poliisin suorittama liikenteen seuranta on hyvin tehokas liikenteen rauhoittaja. Melkeinpä toivoisin poliisin olevan nykyistä enemmän näkyvästi teiden vieressä rauhoittamassa kaahareita.

comments powered by Disqus