Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Hakka Green kesärenkaat alle Vianorissa: helppoa ja mukavaa

Lupasinkin jo laitella tarinaa myös siitä, kun Mondeo sai uudet vanteet sekä renkaat kesäksi. Koska vanhoissa aluvanteissa oli jo sen verran heittoa, ostin talven aikana ihkauudet alut kesäpyöriksi. Olikin kait jo toinen kerta elämäni aikana kun ostan uudet alut, sen verran hyvä tuuri ollut kuitenkin ennen. Vanteiden mukana tuli luonnollisesti keskiörenkaat sekä aluvanteille oikeanlaiset mutterit. Ja täältä saamani neuvon mukaisesti vahasin vanteet jo ennen renkaiden laittoa, sillä Glymin kultaisella kestovahalla. Tietysti irroitin myös vanteiden paperiset tarralaput.

Vahatut vanteet tavaratilassa odottamassa, että huomenna ajetaan Vianoriin.

Siellähän ne olikin jo valmiina odottamassa, taloudelliset ja hiljaiset Greenit.

Se mukavan kyydin edellytyksenä oleva tärkeä tasapainotus tehdään aluvanteisiin esimerkiksi näin: sisäkehälle perinteisiä puntteja, ja ulkokehälle liimapainoja, mutta silti samalla pikkuisen katseilta piiloon.

Ja tässä menee uudet kiekot alle. Eikä unohtunut keskiön soviterengas, tuo vaan on pussin viimeinen, sinne toiselle puolelle. Mutteritkin vaihtui toisiin, erilaisiin kuin edellisissä aluissa oli ollut. Onneksi Vianorista sai niille mukaan pussin, johon voi kirjoittaa muistiin, minkä vannesarjan nämäkin on.
Kiristyskin meni ihan prikuulleen oikein. Ensin momenttisauvalla ja koneella, sitten käsin momenttiavaimella.

Lopuksi vanhat pyörät pussitettiin ja lastattiin tavaratilaan. Vianorin pussit ovat kunnollisen paksuja, näistä ei rengas tai sormi mene heti läpi. Sen Vianorin koneellisen superpesunkin olisi saanut, mutta kun ne vanteet menee vielä vaihtoon ensi talveksi, niin en turhaan pesettänyt.

Ja tuolta näyttää lopputulos. On ne kyllä paremman näköiset kuin vanhat, ja nyt vanteistakin tullaan pitämään huolta.
Ai niin, ja se tärkeä jälkikiristys. Vianorissa sen saa samaaan kauppaan, kunhan on ensin saatu satakunta kilometriä ajoa.

Seuraavalla kerralla tutkiskelen sitten noita Greenejä pikkuisen lähemmin. Mutta jo nyt voi sanoa, että valinta oli oikea hiljaisuuden suhteen.

comments powered by Disqus