Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Hakka Green ja kaksi kesää takana

Kaksi kesää on rullattu Hakka Greeneillä.
Oletin itse alun perin että Green on kulutuskestävämpi kuin Blue. En olekaan siitä niin varma enää. Taitaa kesärenkaan kulumiseen olla muita parametreja. Itse mietin kaupunkiajo / matka-ajosuhdetta ja kuluttaako nopea moottoritieajaminen enemmän rangasta kuin 80 kmh kruisailunopeus? Ajotyyli tietysti vaikuttaa, mutta minulla ei renkaat mourua kurveissa kuin kollit maaliskuulla.

Sadekelirenkaina Greenit ovat hyvät. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Nyt syksyllä huomasin syvien ajourien vaikuttavan renkaan käyttäytymiseen kuivalla kelillä - rengas alkaa tällä kulumisen määrällä jo hieman hakea urissa.

Renkaiden kuluminen on ollut yllättävän tasaista. Kun olin jo etupyörän loppuun kuluneen laakerin aikana tottua hyvinkin epätasaiseen kulumiseen.

Ja miltä renkaat näyttävät:

Etu vasen rengas edestä kuvattuna: (kohtalokas/ "paha kolmonen" - kuten Arto asian ilmaisi -  lähentelee ja iskee kiinni pian)

 

 

  Etu oikea myös edestä. "Pisaralla pidemmälle", kyllä mutta ei pitkälle pötkitä kun kolmonen kolisee. 

Taka vasen takaa alta kuvattuna.  Voi kokki kolmonen sentään.

Taka oikea takaa alta. Nyt kolmonen otti hieman lisää etäisyyttä - ehkä. Kiitos.

Sanaleikki sikseen, mutta kaikissa renkaissa pisara näkyi vielä selvästi.
Oikeasti nyt syksyllä kannattaisi vielä vaihtaa uudet kesärenkaat huonoja kelejä varten jos liikkuu paljon. Mutta en tule ajamaan pitkää matkaa paljoa - kerran Keski-Suomeen vielä ja sitten täytyy alkaa suunnitella talvirenkaiden vaihtoa alle. Mikkelin lähellä on jo usein yöpakkasta ja siellä paljon ajava poikamme vaihtaa viikon sisällä Hakkapeliitta 7:t alle aamulähtöjen takia.

Minä luulen ajavani Hakka Greneillä vielä ensi kesän alkukesän. Vaihto uusiin lienee ajankohtaista joskus keskikesällä / elokuussa, jos ei tule oleellisesti lisää ajoa.

Talvirenkaissa on edessä sukupolven vaihdos. Tänä talvena on jostain löydettävä tarpeeksi euroja Hakkapeliitta 8 rengassarjaa varten. Nykyisten renkaiden ikä on liian pitkä ja kokemuksesta tiedän vanhan renkaan pinnan alkavan kovettua ja menettää kitkaansa. Invalidisoituneella ei ole varaa ajaa huonoilla talvirenkailla. Itse en pysty kaivamaan autoa ulos hangesta.

Jos sattuisi saamaan sairaalan kuntoutuksen aikana kuluille vapaalipun tälle vuodelle, niin se auttaisi renkaiden hankinnassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus