Kirjoittaja Jukka Leikas
Uusimmat blogijulkaisut

Hakka Blue2 SUV ensituntuma

Syksyn kelit ajettiin sisälle uusia kesärenkaita. Kilometrejä on tullut yli 1200 tähän mennessä.

Alkuun tuntui, että renkaat ovat äänekkäät! Mutta jo parinsadan kilometrin jälkeen en ollut enää samaa mieltä. Kuluneella asfaltilla renkaiden ääni kuuluu yhä reilusti - vaan ei enää yhtään häiritsevänä. Sekä moottoritiellä että 80 km tiellä uudella asfaltilla ajo toi mielleyhtymän, että nyt mennään hiljaa kuin villasukkasillaan hiipimällä. Rengasääni on sileällä asfaltilla todella hiljainen. Toki Suomen teistä vain liian pieni osa vuosittain on uutta ja sileää tien pintaa.

Suuntavakavuus renkailla on jopa fantastisen hyvä. Niin hyvä, että sitä on pitänyt testata erilaisilla teillä hiljaisessa nopeudessa ottamalla kädet hieman irti ratista. Auto ei ala hakea suuntaa tien epätasaisuuksista huolimatta vaan menee aivan suoraan. Tuntuu ihmeelliseltä asialta entisten renkaiden jälkeen - ja vielä enemmän entisen auton jälkeen.

Sadekelejäkin matkalle osui ja mahdollisuus ajaa veden täyttämissä ajourissa. Hyvin voin luottaa nyt renkaiden suuntavakavuuteen myös vesilammikoissa.

Lähdimme Kangasniemelle lämpimässä kelissä, koululaisten syyslomalla oli jopa poikkeuksellisen lämmintä. Takaisin Turkuun ajettaessa myöhään oli jo paikoitellen pakkasta -2 astetta. Yritin hakea jäätynyttä aluetta ylämäessä, hiljensin nopeutta tyhjällä moottoritiellä ja kokeilin saisinko jarruttaessa renkaat luistamaan – en onnistunut. En myöskään saanut sutimista aikaiseksi kiihdyttäessä. Siis hyvät kesärenkaat toimivat VAROVAISESSA ajossa pakkasten yllättäessä ihan hyvin.

Kokonaiskuva renkaista sekä pitkän matkan ajossa että kaupungissa on miellyttävä. Monessa suhteessa matkanteko oli nautittavaa. Se on paljon sanottu minulta.

--
Auto yllätti minut ilmoittamalla infotaulussa ’HUOLLON AIKA’. Edellisestä huollosta oli kulunut täsmälleen vuosi ja 15 000km.

Varasin ajan ensi viikolle ja silloin vaihdetaan alle samalla Hakkapeliitta R3 SUV – renkaat. Ne ovat jo odottamassa valmiina vanteilla
 

Talvirenkaat odottamassa

 

comments powered by Disqus