Kirjoittaja Antti Luukkanen
Auto: Audi A5 Quattro
Renkaat: Nokian Hakkapeliitta 8
Sijainti: Hämeenlinna
Uusimmat blogijulkaisut

Hakka Black - The Test Drive

Tiistaina 28.8. oli Nokian Renkaiden lanseeraustilaisuus Porvoon Premier Parkista, johon pari onnekasta testikuljettajaa pääsi mukaan. Päivän aluksi lanseerattiin uudet renkaat median edustajille:

- Nokian Hakka Black, UHP-kategorian nopeaan ajoon suunniteltu kesärengas pohjolan oloihin

- Nokian Rotiiva AT, kaikille pinnoille suunniteltu rengas katumaastureista aina kevytkuorma-autoihin saakka

- Nokin eLine, uuden EU-tyyppihyväksynnän AA-luokkaan menevä taloudellinen ja pitävä kesärengas

 

Sitten porukka jaettiin neljään osaan ja lähdettiin testaamaan Black (yo kuvassa) ja Rotiiva tositoimissa. Black testattiin Audi RS4:n alla radalla ja RS5:n alla kadulla, Rotiiva taas VW Amarokin alla kadulla & soratiellä sekä MB GLK:n alla off road-ajossa. Ilma oli lämmin ja kuiva, joten märkäpitoa ei päästy tällä erää kokemaan, mutta täytyy sanoa että ensituntuma molempiin renkaisiin oli todella hyvä.

Black piti unelmaisesti radalla, vaikka ainakin allekirjoittanut sitä vähän yrittikin saada pidon rajamaille, ja oli kuitenkin mukavan tuntuinen myös katuolosuhteissa. Rotiiva puolestaan omasi uskomattoman hyvän pidon maaston ääriolosuhteissa, ollen silti erittäin helposti rullaava ja hiljainen kadulla sekä sorateillä. Ei näistä nyt keksi mitään pahaa kirjoitettavaa ja jos hypetystä jatkaa niin alkaa mennä imelän puolelle.

Siispä pidemmittä puheitta arvosteluun täysi kymppi molemmille renkaille, tilaisuudelle ja testijärjestelyille. Jos ainoa koko päivänä jäänyt epäilyksen aihe oli se, että pysyykö Hakka Blackin vihreä logolätkä kiinni renkaassa kuinkakin pitkään, niin aika positiivisissa merkeissä on testiajot sujuneet.

Alla oleviin testikuviin ja -tunnelmiin tältä erää.

Audi RS5 - Hakka Black kadulla

MB GLK - Rotiiva maastossa

Audi RS4 - Hakka Black radalla

VW Amarok - Rotiiva maaseudulla

comments powered by Disqus