Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Haaste otettu vastaan!

Ja näin kesä kurkkii "nurkan takana". Tai sitten se on naapurin setä joka kuolaa renkaita. Ihan sama.

On jälleen aika vaihtaa taas renkaita alle. Viime kesä ja syksy tuli testattua uutta Nokian Hakka Blue mallia. Tämä kesä menee samalla mallilla alla.

Suomen kokoisessa maassa myydään vuosittain noin 1,1 miljoonaa uutta henkilöauton kesärengasta(2010 vuoden tilasto), joten valinnan varaa riittää. Ikävä kyllä kunnon renkaat jäävät monella budjetista pois hinnan takia yleensä ja sitten alle laitetaan Made In China Onkian Hakka Blöö mallit.

No mistä lähteä miettimään, mikä olisi osuva valinta omaan autoon? Hyvä keino on lukea valmiita testikuljettajien, normaali arkielämässä tapahtuvia testejä, joista kirjoitetaan blogeja. Me oikean elämän testikuljettajat emme ole myynnin ammattilaisia, emmekä saa sen suurempaa palkkaa, vaikka kuinka renkaita ylistetään maasta taivaisiin. Joten jos olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että rengas on p*ska, niin silloin sanon sen suoraan. Ei auta edes lobbarit kääntämään minun päätä.

Jokainen testikuljettaja ilmoittaa, millaisella automallilla ollaan liikenteessä(Farmari, Sedan, pakettiauto jne..) ja millaisessa maastossa. Lukekaa tarinoita ja verratkaa niitä omaan arkipäivän ajeluunne. Kaikkein paras on jos tunnet testikuljettajan, niin ainakin minä voin lähteä ilomielin neuvomaan, mikä olisi hyvä valinta. Itse luin artikkeleita alan lehdistä ja päädyin niiden kautta omaan valintaani osaksi. Silloin ei ollut vielä montaa "kokenutta" oikean elämän testikuljettajaa :)

Kuuluin itse myöskin tähän epäilevään kerhoon ja en uskonut renkaissa olevan sen suurempia eroja. Nyt kun olen ajanut eri autoilla paljon muutaman vuoden sisällä, täytyy myöntää että kyllä niitä eroja alkaa huomata kovasti.

Suomen kesä on tunnetusti sateinen ja näyttää siltä, ettei Pohjois-Suomen tieverkostoa korjata/uusita vähään aikaan, joten Nokian HakkaBlue märänkelin renkaat olivat nappivalinta omalle kohdalleni. Eli kyseinen malli on suunniteltu märkiin olosuhteisiin ja se toimii niissä oikein. Eron huomaa helposti kun ennen mentiin helposti vesiliirtoon, mutta viimekesänä sitä ei tapahtunut, vaikka yritti jopa välissä väkisin :).

Ja nämä mallithan oman autoni alla olivat leveät matalaprofiilirenkaat ja varustettu erittäin matalalla vierintävastuksella(sisältyy renkaan ominaisuuksiin), joten kulutus oli kesällä vain 5.5 - 6 litraa/100km(1.9 TDI Powerdiesel) Edellisillä renkailla meni kesäisin 7-8 litraa/100km. Eli meillä isoista renkaista tykkäävillä pojilla jää enemmän rahaa ostaa isompia vanteita ensi kesälle!

Mutta me palaamme blogin parissa!

comments powered by Disqus