Kirjoittaja Arto Sievinen
Auto: Mercedes-Benz E-Coupe
Renkaat: Hakkapeliitta 8
Sijainti: Helsinki
Uusimmat blogijulkaisut

Ero kuin yöllä ja päivällä

Maaliskuun ensimmäinen maanantai ja Helsingissä riehuu pahin lumimyrsky miesmuistiin.

On vaikea palauttaa mieleen, että milloin viimeksi olisi satanut melkein sentti lunta maahan tämän talven aikana. Auton mittari toki näyttää muutamia plus-asteita, mutta vain lumesta voi tehdä pallon, joten kyseessä on oltava lumisade.
 

(Äärihelsinkiläisten Helsingin raja, Bulevardi, myrskyn kourissa.)


 

Vaikka omat odotukseni takatalven mahdollisuudesta ovat mitättömät, niin mahdollisuus sen saapumiselle toki on olemassa. Kuitenkin talven kokonaisilme edellisiin talviin verrattuna on ollut kuin yö ja päivä kuten pikaruokajätti Snackyn kuva todistaa.
 

Osa miespuolisesta ystäväpiiristäni kertoo kylmänväreet selkäpiissä viikonlopun kauppareissuista Ikeaan. Olen myötäelänyt tunteessa ja hetkittäin kylmät väreet ovat vallanneet selkäni ja saaneet miettimään mahdollisen parisuhteen hintaa. Kovaa hintaa.

Muistutuksen tästä sain autuaan tietämättömänä, töissä ollessani menneenä viikonloppuna. Rauhallisen öisellä tiellä ohittaessani Vantaan Ikeaa turvallisen muutaman sadan metrin etäisyydeltä kuvittelin väistäväni yksinäistä kappaletta keskellä tietä. Vaan jäi tarkkanäköisenä itseään pitävältä huomaamatta epämääräisen kappaleen jatko-osa, joka takiaisen lailla liittyi matkaan lupaa kysymättä.
 

(Magneettikuva uhrista. Tarkemmat tulokset vahvistuvat myöhemmin.)


 

Uhrina oli jo hieman yli vuoden takavasemmalla työskennellyt Hakkapeliitta Seiska. Maailmaa nähnyt, mutta vielä vanhuuden päivillään ikään kuin velvollisuudentunteesta töissä viihtynyt. Nuorempia Hakkapeliittoja olisi auttanut maksuton Hakkaturva, johon olen vastaavissa ikävissä tilanteissa joutunut muutaman kerran aikaisemmin turvautumaan.

Voin pyyteettömästi suositella uhraamaan sen kolme minuuttia toimitusjohtajienkin aikatauluista ja rekisteröimään uudet talvirenkaat Hakkaturvan alaisiksi.
 
 

comments powered by Disqus