Kirjoittaja Pasi Aittokumpu
Uusimmat blogijulkaisut

Erikoisia tilanteita liikenteessä

Tänä aamuna kohdalleni sattui muutamia erikoisia ja vähän jopa pelottavia tilanteita liikenteessä työmatkallani.

En tiedä oliko tänä aamuna sillä Nokialta Tampereelle matkalla olleella vihreällä Ford Focus farmarin kuljettajalla todella kiire tai muuten vain liikennesäännöt hukassa kun hän lähti sillan kohdalla 50 km nopeusrajoituksen alueella (mihin nopeuteen itse laskin auton nopeuden) kahden edellä ajaneen auton ohitse, joista siis etummaisena olin minä. Lisäksi, jotta tämä ei olisi niin yksinkertaista, niin vastaankin tuli auto ja ohitus tapahtui keltaisen viivan kohdalla (itse asiassa muistaakseni kahden keltaisen viivan ylitys, kun kumpaiseenkin suuntaan oli keltainen sulkuviiva).

Liikenteen vaarantaminen oli mielestäni kyseessä ja ikävä sellainen. Onneksi onnettomuuksilta vältyttiin ainakin tällä kertaa, mutta kyllä minua ja vastaantulijaa ainakin hieman asia järkytti ja toivon, että tämä kyseinen henkilö olisi itsekin huomannut kyseisen asian ja ajaisi tästä lähtien paljon siistimmin. Maalaisjärkeä ja ennakointia pitäisi liikenteessä käyttää enemmän!

Lisäksi eräälle Finlaysonin kirkon kohdalla ajoradan yllättäen aamulla ennen seitsemää ylittäneelle parikymppiselle nuorelle miehelle sellaisia terveisiä, että mikäli käyttää jatkossa suojatietä tai ainakin vilkaisee tietä ylittäessään eri suuntiin huppunsa alta (mikä pitäisi olla jo nuorena opetettu ja pitäisi olla muistissa, koska hänellä ei liene dementiasta vielä kysymys, mutta kenties piittaamattomuudesta), niin se antaa turvaa jalankulkijana jatkossa myös hänelle. Onneksi osasin varoa ko. nuorta ja aamu jatkui kummankin osalta rauhallisissa merkeissä.

Kaikille turvallista ja aurinkoista päivää!

comments powered by Disqus