Kirjoittaja Linda Hannus
Uusimmat blogijulkaisut

Ensimmäiset 3 000 km takana

Uudet Nokian Hakka 7:skat ovat olleet nyt Rinkelin alla kuukauden päivät. Kilometrejä on kertynyt noin kolme tuhatta, vaihtelevassa säässä. Renkaat laitettiin alle ensimmäisten pakkasöiden alkaessa ja taisipa sinä aamuna olla kuuraa maassakin.

Ensimmäinen pidempi reissu tehtiin peräkärryjen kanssa uuden karheilla renkailla ja pitoa ei ollut juurikaan. Mustalla jäällä ja tyhjät telikärryt perässä Rinkeli luikerteli mutkaisella tiellä miten sattuu. Ajokilometrien ja painavamman kuorman myötä ajokin muuttui miellyttävämmäksi. Seuraavalla viikolla satoikin lunta, joka ikävä kyllä muuttui loskaksi melkein samantien. Loskainen kotitie oli melkoinen haaste selvityä perille asti. Näillä kilometreillä olen huomannut Rinkelin ja renkaiden olevan parhaimmillaan lumella vaikka ajokeli on kyllä ollut huono, mille tahansa autolle ja renkaille. Onneksi sumuiset kelit ovat hellittäneet ja eteenpäin näkee jo hyvin. Kolmisen viikkoa sitten illalla ajaminen oli hankalaa huonon näkyvyyden takia, silmät väsyivät ja Rinkelin tuikkuvaloilla (toim. huom: ominaisuus, ei vika) ei nähnyt metriä edemmäs. Onneksi älysin ostaa uudet tehokkaammat polttimot valojen johdotuskia korjatessa, joten maailmakin valkeni taas.

Ajomelu on ollut siedettävä. Ei missään nimessä hiljaisin muttei myöskään meluisin. Ihan mukava on ollut huristella menemään. Rengasmelunhan voi aina kätevästi peittää vääntämällä radion volumea kaakkoon päin... Tässä alkutuntuman jälkeen ei ole suurempia negatiivisia tunteita, enemmänkin positiivisia ko. renkaista. Odotellaan kunnon talvea tulevaksi niin päästään tositoimiin!

comments powered by Disqus