Ensilumihavainnot Tampereella

Moro! Joulu on taas, joulu on taas. Ainakin melkein, päätellen siitä, että maa alkaa pikkuhiljaa valkaistua ja kaupoissakin näkyy jo melkoisesti kaikkea jouluun liittyvää. Torstaina päivällä saatiin jo Tampereellekin ensivalkeat maanpintaan. Noin kahdentoista aikaan ruokatunnille lähtiessäni alkoi lunta pikkuhiljaa hipsuttaa parin pakkasyön jäljiltä ja kolmen aikoihin maa olikin jo kohtalaisen valkoisena. 

Vielä ennen Tampereelta eteläänpäin lähtöäni kerkesin napata kuvan autosta "lumipeitteen" keskeltä. Noloa myöntää, mutta tässä vaiheessa itsellänikin oli vielä kesärenkaat alla. Talvi yllätti autoilijan!

Onneksi kuitenkin lumi oli kohtalaisen märkää ja suli pois melkeinpä yhtä nopeasti, kun oli tullutkin. Matka menikin vain märissä merkeissä, eikä Tampereen jälkeen ollut enää merkkiäkään siitä, että lunta olisi koskaan tullutkaan. Haminassa vaihtelin auton mukana tulleet kitkat alle ja matka jatkui. Tänään maanantaina olikin aamulla taas töihin lähtiessä raapattava ikkunat ja tiekin oli melko jäässä. Hyvä siis, että tuli vaihdettua renkaat keliin sopivammiksi. Aamuliikenteessä autoharrastajatoveri olikin päässyt kokemaan peräänajon, joten muistakaa ennakoida!

Ajakaahan kaikki turvallisesti ja mukavaa alkanutta talvea!

-Jyri

comments powered by Disqus