Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

Ensihavaintoja Hakka Green kesärenkaista

Täällä Turun seudulla on nyt viikon ajan ollut ihan selvästi kesärengaskelit. Edes pikkukaduilla ei ole enää jäätä tai lunta. Ja eilen lauantaina liikenteessä oli moottoripyöiä jo aivan kesäiseen malliin. Eli on vain todettava, että Suomi on laaja maa, ja laajassa maassa sääkin vaihtuu moneen kertaan. Kehoitankin siis jokaista harkitsemaan itse millä renkailla ajaa, ja ottamaan huomioon sen ikkunasta näkyvän kelin.
Toisaalta täältä keväisimmästä kolkasta on hyvä antaa ensikokemuksia auttamaan heitä, joille kesärenkaiden valinta on vielä tulevaisuudessa.

Kuten nykyisin on yleistä, Greeneissäkään ei ole merkitty pyörimissuuntaa, vaan ulkopuoli, Mutta kun renkaat laitetaan alle toisat kertaa, olisi pyörimissuunnan oltava sama kuin viimeksi. Siis se oikea/vasen pitää olla tiedossa.

Mutta ei hätää, ovathan ne tätäkin jo Nokian inssit ajatelleet. Renkaan kyljessä on käytännölliset kuvat, joihin voi täpätä renkaan paikan, sekä oikean ilmanpaineen muistin tueksi.
Plus se koivunlehti, eli fiksun taloudellisuuden merkki: ekoteko kun voi olla muutakin kuin autoilun hankaloittamista tai peräti vastustamista.

Ja kun niitä renkaita vaihdetaan, niin samalla kurkataan jarrujen kunto, suojakumien ehjyys sun muuta. Etenkin vetonivelien rikkinäiset kumit tulevat kalliiksi, jos kumin vaihdon sijaan joutuu vaihtamaan koko nivelen. Ja olisihan se hyvä osata valmistautua jarrupalojen, -levyjen tai iskareidenkin vaihtoon jo hieman etukäteen, ettei tule isoja yllätyksiä.

Tosin onpahan tätäkin ajateltu Vianorilla jo valmiiksi. Eli ei tarvitse vaihtaa pyöriä itse nähdäkseen alustan kunnon. Nimittäin samalla kun asentaja vaihtaa renkaat, tarkastaa hän nuo kohteet puolestasi. Ja merkitsee sitten havainnot tarkastustaporttiin. Oma hoppa sai mukavan "OK" arvosanallisen päästötodistuksen.
Ja ompa tuon raportin mukana myös infopaketti vanteiden hoidosta, sekä muistutus siitä tärkeästä jälkikiristyksestä.

comments powered by Disqus