Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Elämänmuutos silmänräpäyksessä

Moi,

Jälleen kerran aikataulu on ollut niin tiukka, että blogia ei paljoa ole ehtinyt naputella. Noh, olihan tässä reippaan kolmen viikon aikataulussa erittäin paljon sisältöä. Muutama tuhat kilometriä, vaaratilanteita liikenteessä, remontointia, onnentoivotuksia, valvottuja öitä ja esikoisen syntymä. Eli ihan antoisia viikkoja!

Vaaratilanteita ovat aiheuttaneet tienpinnan erittäin korkeat polanteet (polanne=kovaksi tallautunut tai pakkautunut lumi- tai jääharjanne tiessä tms.), joita ei ole kovin hyvin hoidettu täälläpäin. Mutta pitää muistaa ottaa rauhallisesti ja varoa jos yrittää tehdä takaa tulevalle tilaa kun itse kääntyy. Täytyy myöntää että itse tein kyseisen virheen ja auto pyörähti melkein poikittain tielle tämän seuraksena. Onneksi nastat nappasivat kiinni tehokkaasti ja auto suoristui.

Täytyy kyllä myöntää että nastarenkaiden hiljaisuus lumella ja asfaltilla on erittäin hyvä. Ero on merkittävä aikaisempiin renkaisiin, mitä autossa on ollut alla. Kaikki nastat ovat edelleen tallessa n.15 000 km ja 4 kuukauden jälkeen! Ajo on ollut matka-ajoa enimmäkseen.

Kiitokset A1 & A2:selle, jotka ovat ykkösiä kun lähettivät kaulahuivit lahjaksi! Toiselle niistä tuli käyttöä kun pistin sen lapsiveden varalta penkinsuojaksi hetkeksi kun matka kohti sairaalaa alkoi keskellä yötä.. =o) Ja toinen huivi pääsi varavaatepussiin takakonttiin, jos auto sammuu tienpäälle. Pipo on ollut aikalailla 24/7 päässä ja pysyykin päässä vielä keväällä. Mikäpä sielä pääkopassa lämmöstä kärsisi. Mutta me palaamme asiaan!

1 Tunti  

comments powered by Disqus