Kirjoittaja Antti Kappi
Uusimmat blogijulkaisut

Eka kerta

Viime sunnuntaina se viimein sitten tapahtui. Yli 17 vuoden ja jokusen sadantuhannen isommitta ongelmitta ajetun kilometrin jälkeen se sitten tosiaankin tapahtui. Erittäin onnistuneen syysviikonlopun lähestyessä loppuaan tuli eteen pyytämättä ja yllättäen se "eka kerta".

 

Kotiinpäin ajellessa eräässä risteyksessä kääntyessä auton perä tuntui aavistuksen levottomalta ja seuraavan mutkan jälkeen olikin pakko pysähtyä kurkistamaan tilannetta ja kyllä; toinen takarengas oli ikävän tyhjä. Onneksi tosin vain renkaan alaosasta.

 

Ei tarvitse siteerata Murphyä eikä muitakaan lainoppineita, sillä _tietenkin_ auton tavaratila oli täynnä kuin mikä, olihan takana parin yön viikonloppureissu mummolaan kolmen muksun kanssa. Kyydissä oli vaunua, laukkua, matkajääkaappia ynnä muuta nyssäkkää joka lähtöön, unohtamatta liki 40 kiloa painavaa ruohonleikkuria, joka oli tullut juuri vkonloppuna hankittua. Poikkeuksellisesti ei kuitenkaan satanut, joten oli onneksi helppo työ purkaa tavaroita tiensivuun ja ilta-aurinkokin vasta oli laskemassa eli valoakin löytyi ilman taskulamppuja.

 

Tunkki esiin ja auton takakulma ylös ja vararengas tilalle. Tämä oli varsin suoraviivaista toimintaa, johon ei montaa minuuttia mennyt. Vanhasta renkaasta ei kyllä enää käyttöön ole, sen verran oli osumaa ottanut, vaikka koossa oli pysynytkin. Nyt pitäisi ennättää vielä käydä rengasliikkeessä tarkistamassa, että vanne on edelleen iskussa ja sitten vain uusien kumien hankintaan. Onneksi oli tullut kesällä pidemmälle lomareissulle lähtiessä tarkistettua vararenkaan ilmanpaineet, joten näiltä osin ei yllätyksiä tullut. Helppo olisi ollut kuvitella tilanne, jossa varapyöräkin olisi valmiiksi alaosasta litteä. Tällöin huumoriakin olisi tarvittu pari piirua lisää.

 

Onpahan nyt sitten koettu tämäkin, vaikka todettava on se; että tämän asian tiimoilta ei pahemmin haittaisi vaikka eka kerta olisi myös vika kerta.

 

 

comments powered by Disqus