Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Eipä näy talvea...

...vaikka jonkin verran kylmeneekin. Kyllä se sieltä tulee, eikä minua ainakaan pääse yllättämään. Huvittaa itse asiassa nuo lehtien jokavuotiset otsikot: "TALVI YLLÄTTI AUTOILIJAT" tai "LIUKAS KELI SUISTI AUTON TIELTÄ". Ei se talvi mitään yllätä. Tullut joka vuosi viimeiset 10000 vuotta. Eikä suista autoja tieltä. Sen tekee ihan se kuljettaja itse. Ja valitettavan usein oman virheensä vuoksi. Ajaa liian lujaa olosuhteisiin nähden tai liian lähellä edellä menevää tai törttöilee muuten... Olin todella tyrmistynyt, kun parin viikon takainen ensilumi tuli. Todella moni autoilija oli liikkeellä kesärenkailla. Käsittämätöntä, vaikka varmasti nuo "fiksut" nyt perustelevatkin, että eihän niitä talvirenkaita tarvinnutkaan vielä...

A2:nen kommentoi aiempaa kirjoitustani rengasmelusta ja kulutuksesta. Edelleen olen samaa mieltä, hiljaista on. Huomaan usein fiilisteleväni tuon hiljaisuuden suhteen. Toisin sanoen nautin, kun ylimääräistä ei kuulu. Normaalia Mersua siis. Vinkki Audikuski A:lle ;) Mutta joo... Itse asiassa kulutus ei ainakaan ole tarvirenkailla lisääntynyt, vaikka välillä suditteleekin. Eikä tuo oma ajotyyli koskaan ole ollut taloudellisin.

PS. Viime viikolla auto pääsi viimein pesulle. Ja kovavahaukseen. Spectra Car Wash Hatanpäällä hoiti auton taas talvikuntoon. Joka syksy olen kovavahan ottanut ja sitä voin suositella. Helpottaa huomattavasti puhtaanapitoa talviaikaan ja säilyyhän se maalipintakin parempana.

comments powered by Disqus