Kirjoittaja Antti Hanninen
Uusimmat blogijulkaisut

Ei talvirenkaat voi kuluttaa vähemmän?!

Höh. Pakko se on uskoa, reilun parin tankillisen jälkeen. Jostain ihmeen syystä Hakkapeliitta 5 nastoilla kuluttaa semmoisen 0,5-0,75 litraa vähemmän kuin loppuun ajetut kesä-Continentalit. Olen nyt tehnyt pari lenkkiä Jyväskylästä Helsinkiin ja takaisin, ja muutaman muun pienemmän reissun siinä sivussa ja kilometrejä on tullut semmoinen rivakka kaksi ja puoli tuhatta.

Joku viisaampi saa sitten selittää, mistä moinen johtuu. Oma kokemukseni on yleensä ollut toisensuuntainen, talvinakit ovat lisänneet kulutusta 0,2-0,3 litraa sataselle. Voihan toki olla niin, että talvinopeusrajoitusten noudattaminen vähentää kulutusta, mutta olin havaitsevinani jo viime viikolla tämän samaisen ilmiön, ihan kesärajoituksilla.

Nyt kun renkaat ovat tulleet jo tutuksi näin kuivalla kesäkelillä, voi jo vähän arvioida ominaisuuksia. Yllättävän äänettömät ovat. Hyvä ystäväni Jaguar-Henkka hämmästeli samaa, että "onpas ihmeen hiljaiset." Yli 80 nopeuksissa rupeaa toki pientä rallatusta kuulumaan, mutta mikäs se semmoinen talvirengas on, joka ei asvaltilla laulaisi? Rauhalliset ovat käyttäytymiseltään Hakkapeliitat, ei ole kovin levotonta uraisella tielläkään ajo. Mielenkiinnolla odottelen jäätä, sohjoa ja hankia!

comments powered by Disqus