Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Driveco käytössä

Talvi jatkuu ja oikeastaan renkaidenkin suhteen samalla linjalla mennään. Hyvä edelleen.

Uutena asiana käytössä on nyt tuo Drivecon ajotapa-analysaattori-matolaatikko-kombinaatio. Siis se boxi, jonka avulla voi tarkkailla omaa ajotapaansa, kulutusta ja tietenkin näiden yhteisvaikutusta ympäristöön.

Homma pelaa hienosti alkukankeuksien jälkeen. Sain ensimmäisen boxin jo jokin aika sitten ja kiinnitin sen autoon. OBD-pistoke kiinni ja sillä hyvä. Helppo homma. Ei sittenkään. Matolaatikkoon kyllä syttyi valo, mutta loppujen lopuksi läppäriltä en saanutkaan mitään irti. Onneksi boxin mukana tuli ohjeet ja ennen kaikkea Help-Desk numero. Ei muuta kuin luuri käteen ja kysymään. Johan alkoi asiat selviämään. Täytyy muuten sanoa, että Drivecon henkilökunta toimii kyllä hienosti ongelmatilanteessa.

Selvisi, että minulle lähetetyssä laitteessa oli Ruåtsalainen SIM-kortti. Hups. Ilmankos en ymmärtänyt på svenska mitään. No, sain uuden laitteen ja nyt homma toimii. Todella paljon saa informaatiota irti.

Ja ennen kaikkea. Driveco on paljon muutakin kuin pelkkä ajotapaopettaja. Näin työkseni ajavana saan laitteen kautta automaattisen ajopäiväkirjan, eikä tarvitse siis enää kirjoitella paperille sitäkään. Tosin aika nyt näyttää miten tarkasti laite esimerkiksi sijainnin aina löytää. Lisäksi laite pystyy tulkitsemaan osan auton vikadiagnostiikasta. Toisin sanoen, jos moottorin ohjainyksikkö antaa vikailmoituksen, sen pitäisi löytyä myös Drivecon kautta. Tietenkään aukoton tämä ei ole, mutta jos nyt edes osan löytäisi. Tietenkään en toivo vikakoodeja tulevan, mutta nykyautot ovat niin herkkiä...

Että sellaista tällä kertaa...

comments powered by Disqus