Contnental-kitkarenkaat vertailukohteena

Suomessa talvirenkaat hankitaan vaativaan käyttöön, kaikenlaisiin keliolosuhteisiin. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että valinta tehdään oikein.

Autovaihdon yhteydessä oli mahdollisuus kokeilla vaihtelevissa kelissä myös Continental ContiVikingContact 5-kitkarenkaita (Audi toimitettiin niillä (pienempi kuva)). Sitten vaihdettiin ja laitettiin Nokian Hakkapeliitta 7 nastoilla tilalle. Miltä ajot Continental-renkailla tuntuivat?

Kaiken kaikkiaan hyvältä sanoisin. Lähtö eri alustalla meni ripeästi ja jarrutusmatkat olivat minun ajotyylillä hyvin lyhyitä. Teiden mutkissa olo oli joskus epävarma ja tuntui siltä, että pito voi pettää milloin tahansa. Tästä huolimatta auto ei lähtenyt kertaakaan sivuluisuun ja pysyi hallinnassa. Loskakeliolosuhteissa jouduin tekemään enemmän töitä ratin takana Conti-kitkoilla. Hakkapeliitta seiska on kyllä ylivoimainen suuntavakaudessa ja työ ratin takana on minimaalinen. Saatta olla, että tämä johtuu profiilin muodosta. Continental-kitkarenkaiden ulkoreunat olivat enemmän pyöristettyjä seiskaan verrattuna.

Kaikenkaikkiaan Continentalit ovat mielestäni toimivia ja turvallisen tuntuisia. Pysyn jatkossakin Nokian Tyreksen kumilaaksossa.

 

 

comments powered by Disqus