Uusimmat blogijulkaisut

Bridgestonelle kunniakas hopeatila.

Puolentoista kuukauden mittainen akkain kokeilu verrata renkaita ja autoja, ja autoja ja renkaita, on päättynyt. "Parempi" auto ei pärjännyt "huonommalle" autolle, koska paremmassa autossa on huonommat renkaat. Kokonaisuus jätti näin hopealle.

Täytynee hiukan selittää. Huushollimme kaksi autoa olivat Mummun työmatkoilla vuoronperään hänen käytössään. Hänen omansahan on Subaru Foresterin automaattifarmari. Kilpailija on Ukan Lexus RX 300, nelivetofarmari sekin.

Subarussa on alla Hakka viitoset ja Lexuksessa Bridgestonen Blizzak -merkkiset kitkat.

Jossain aikaisemmassakin kirjoituksessa on tullut kerrottua, että Blizzakit hakevat maantiellä simmacin tai tiekarhun tiehen jättämiin pitkittäisiin uriin. Tämä ominaisuus on sellainen, ettei Mummu aikonut siihen ryhtyä opettelemaankaan. Siinä syy, miksi hän sijoitti koeajopirssit tylysti siihen järjestykseen, että Subaru vei voiton. Siitäkin huolimatta, että muun ajomukavuuden ja muutkin ajo-ominaisuudet Mummeli myönsi Lexuksessa paremmiksi. Ja vieläpä hänen lempilaulajansa Markku Aro kuuluu Lexuksen soittopelissä virheettömästi ja Subarun äänentoistoja paremmin. Silti renkaat ratkaisivat.

Ukan pirssi on nyt siis Ukan käytössä, vähäisessä sellaisessa näin sydäntalven aikaan ainakin. Renkaiden urahakuisuus häiritsee Ukkaakin, mutta kun asia on tiedossa, ei ylläreitä ajaessa ole tullut, eikä toivottavasti tule. Bridgestonen kitkojen kunniaksi on sanottava, että niiden lumiominaisuudet ovat ihan hyvät. Ja pari kertaa on porojen takia Ukka joutunut hätäisempään jarrutukseen porojen suikoillessa yllättäin sivuteiltä eteen, mutta reilusti on auto saatu pysähtymään ilman isoja väistöliikkeitä ja törmäyksistä puhumattakaan.

Meillä täällä Naruskalla ja Lapissa muuallakin Kemin seutua lukuunottamatta on meneillään täysi talvi, jota tarjoaisin mielellään vaihtoehdoksi sinne eteläänkin, jos päättää saisin. Kunnon talvikeliä ei voita kuin kunnon kesäkeli. Välikelit häviävät hyvälle talvikelille mennen tullen.

Talven Ukka tietää jatkuvan täällä ja kovenevan. Jaa mistäkö tiedän? No siitä, että kotiporomme palasi eilen kesälomaltaan kotiin rehu- ja heinäruokintaan. Poro jos kuka tietää, milloin alkaa kunnon talvi, jolloin ravinto kannattaa ottaa helpommalla, eli rehusäkistä ihmisen jakamana. Kuvassa Täplä -härkämme eilen totuttelemassa rehuun kesän luonnonravinnon jälkeen. Jäkälää on sille tilauksessa viimeistään jouluksi.

Meillä on ja pysyy valkoinen talvi, eli varma valkoinen joulu on tiedossa. Sitä odotellessa Mummeli päästelee vielä muutaman työmatkan. Voittaja-autollaan Subarulla, jonka voiton ratkaisi Hakkaviitonen.

Turvallista joulun valmistelua ja odotusta kaikille!