Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Auton valitusta.

Juankoskella on paukkunut pakkanen jo viikon, tälläkin hetkellä ulkolämpötila liikkuu -30 asteen paikkeilla.  Autoa ole pitänyt lohkossa tunteja että varmasti saisin sen käyntiin kun on töihin menon aika. Kyllä kieltämättä säälittää laittaa dieseli käyntiin näillä pakkasilla, mutta minkäs teet. Mese tuntuu valittavan, kun käynnistää niin oikein sielua kirpasee se ääni; "Voouu-voouuu-vooouuuuuu-prummm..." Kone on niin kylmä ja jäykkä tällaisella kelillä, akku siinä on uusi ettei sen puolesta jää kiinni. Ennen ajoa annan sen käydä jonkun 10 min. Koneen lämpötilaa en ole viikkoon nähnyt normaalilla tasolla, siinä on 92 asteen termostaatti, mutta ei tuo ole noussut 80 asteeseenkaan. Tällainen keli jos mikä kuluttaa moottoria. Toivottavasti nämä pakkaset hellittäisi kohta,

Ei kieltämättä tee mieli nyt jäädä tuonne tienpäälle mistään syystä, työmatkalla on nähnyt muutamia autoja hyytyneen tienposkeen. Varuilta kumminkin pien toppavaatteita autossa mukana jos jotain sattuisikin.

Renkaat on nyt kova, en ihmettele tuon pakkasen takia. Tien urat ja kolot ei ennen ole heilauttanut autoa mihinkään, nyt se pomppaa ja tuntuu että ajaisi pelkillä vanteilla :D  Kunhan pakkanen hellittää, täytyy tutkia renkaiden paineet ja pinnat ja muutenkin onko mitään muuttunut.

comments powered by Disqus