Kirjoittaja Janne Moilanen
Uusimmat blogijulkaisut

Auto sanoi klonk klonk klonk…

Klonk, klonk, klonk kuului kun kaasua ei painanut. Veto päällä oli suhteellisen hiljaista. Kylmä olo selkäpiissä pisti miettimään, että joko on vetonivel menossa rikki etuvetoisesta perheen kakkosautosta. Kolina paikantui kuskin puoleiseen eturenkaaseen, ja sitä sitten muutaman päivän ajelun jälkeen kotipihalla tutkimaan.

Auto tunkilla etukulmasta ylös ja renkaan kääntely ja vääntely, että mikä siellä on vikana. Mitään kolinoita ei kuulunut, ja ajattelin että tästä ei selvitä muutoin kuin koko auton nostolla, sillä auton tunkilla ei saanut etupyöriä kokonaan ylös jotta renkaita olisi oikeasti päässyt kääntelemään. Mietin myös että ei tästä itse selviä ja jottei matka katkeaisi kesken jotain matkaa, oli auto vietävä huoltoon. Soitto Pudasjärven Vianorille ja sieltä sai ajan heti seuraavalle päivälle.

Huoltamon aulassa juttelin sitten korjaamon miehen kanssa ja annoin hänelle tiedot arvellusta viasta ja avaimet mukaan. Sanoin vielä että taitaa olla vetonivel menossa kun kolisee silloin kun ei kiihdytä. Auto hävisi kulman taa ja muutaman toisten Vianorilla olleiden kanssa vaihdetun sanan jälkeen kävelin huoltohalliin.

Siellä oli auto jo nostettu ylös ja huoltomies otti irti pölykapseleita. Lisäksi hän oli ehtinyt jo ottaa esille pulttipyssyn ja totesi minulle kysymykseen, joutaako auto tunkiolle, että ei kai vielä. Huoltomies kertoi tienneensä vian heti kun lähti ajamaan.

Viaksi paljastu sitten lopulta löysät renkaan pultit. Niin käsittämätöntä kun onkin, niin pultit olivat löystyneet. Ja edellisenä iltana oli ne katsonut ja nostanut renkaan  ylös ja ravistellut ja käännellyt rengasta. Lopulta pulttien kiristys tuli maksamaan 5€.

Tuli vain mieleeni, että kirjoitin keväällä pulttien jälkikiristysjutun tänne blogiin, ja jopa kiristin omien autojen renkaiden pultit. Jostakin kumman syystä olivat toisen auton pultit päässeet löystymään (peltivanteissa). Oudolta tuntuu, mutta kaikkea sattuu. Pitäisi kai tarkistaa pultit muutaman kerran kesän aikana.

Loppu hyvin, mutta jos rengas olisi irronnut vauhdissa, olisi seuraukset voineet olla huonot. Olipa onni onnettomuudessa. Ja olisivatpa muutkin huollot yhtä halpoja.

Vianorin asentaja työssään. Kaikkien renkaiden pulttien kiristys viisi euroa. Ei paha. Kiitos vielä Pudasjärven Vianorille nopeasta ja hyvästä palvelusta. Asentajalta on kysytty lupa kuvan julkaisuun. Turvallista matkaa kaikille.

comments powered by Disqus