Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Aurinkoa, pussikaljaa ja renkaita

Hallelujaa!

Näin sitä potkaistaan käyntiin kevät/kesä kausi uusien renkaiden parissa! Jatkan testausta ja tarinointia maantien päältä aina talven tulemiseen asti. Vuorossa on Nokian Hakka Blue (http://www.nokianrenkaat.fi/rengas?id=24089738&group=1.02&name=Nokian+Hakka+Blue) renkaat, kokoa 225/45/17. Eli sama kokoluokka kuin talvitestauksessa.

Renkaat pistettiin alle tossa maanantaina, eli aika tuoreet tapaukset vielä. Täytyy sanoa että suorituskyvyn huomasi samantien. Renkaissa on erittäin alhainen vierintävastus ja tämän huomasi kiihtyvyydessä. Tuntui kuin autoon oli pistetty virityslastu. Harmi ettei poliiseille riittänyt sama selitys. Suomalainen autokuski lähtee tunnetusti niinkuin "lehmä laitumelle", näin keväällä kun renkaat vaihdetaan =o).

Kävin tossa keskiviikkona ajelemassa sadan kilometrin reissun. Ilta/yö oli erittäin sateinen ja suuria lammikoita muodostui tienpinnalle. Ajelin suoraan lätäköihin aika vauhdilla ja täytyy myöntää ilman suurempia myyntipuheita, että tämä rengas kirjaimellisesti "imi" vettä kuin kuuden tipan maxi tampooni!! Käsittämätön ero aikaisempiin kesärenkaisiin.

Kevät tuo myös tullessaan näitä "arjen sankareita" milloin puskasta, milloin kuka mistäkin. Eli kyseessä suomalainen tankojuoppo joka on menossa terassille tai kaljapussin kans puistoon. Itse otin heti ensikontaktin autollani melkein omalla kotitiellä. Ehdin ajaa kotipihasta 100 metriä kun sankari tuli puskasta suoraan eteen. Tiukka väistö oikealle ja vähän kansainvälistä sormimerkkiä perään. Sankari ei tunnetusti välitä julkisuudesta vaan jatkoi epämääräistä ajoaan pussien kera. Olen melko varma että tapaan sankareita vielä uudelleen =o). Mut tästä lähtee käyntiin uudet kujeet!

comments powered by Disqus