Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Aurinko paljastaa unohtuneita asioita.

Kevät kausi tuntuu alkavan Keski-Suomessa, tänään työmatkaani piristi ihanasti taivaalta paistava kirkas aurinko, sai ihan hymysuin ajella kotiin päin; Ei mitään huolta mistään, auto toimii hyvin, renkaissa upea pito jäiseen ja lumiseen tienpintaan, ulkona pikku pakkanen (semmonen -15c), ja liikenne toimii hyvin. Sitten huomasin erään seikan, joka varmasti jokaista autoilijaa kiusaa aurinkoisella kelillä: Tuulilasi on sisäpuolelta todella likainen! Moni autoilija talven aikaan lasien huurutessa vielä pyyhkäisee sisäpintaa lapasella tai vastaavalla, näin ei pitäisi tehdä koska lasiin jää todella ilkeät jäljet jotka paljastuu vielä pölyä vahvemmin auringon pilkistäessä esiin. Itse en onneksi näin tee. Ei muuta kuin lasienpesusuihke käteen ja auton kaikkien lasien pesuun!

Auto näkyy muutenkin kaipaavan pientä puunausta. Pitäisi imuroida ja saada ulkopintakin pestyä. Roskiakin on kertynyt talven aikaa mukavasti, jostain syystä ei tule talvella autoa imuroitua ollenkaan kun kylmä pääsee puraisemaan.

Tuossa joku aika sitten sain autooni uudet Xenon polttimot, tietenkinhän ne pitää vaihtaa kummallekin puolelle samalla. Pakkasta oli -20 astetta, mutta en antanut periksi kylmälle vaan vaihdoin polttimot pihamaalla. Kieltämättä monesti tuli suoraan sanoen kirottua kun ei ole lämmintä hallia jossa tehdä tällaiset hommat, eikä autoa viitsi tuohon pieneen talliinkaan mokoman työn takia ajaa, joka on vielä täynnä remonttitarvikkeita. Mutta oli se kyllä ilo ajella pimeällä työmatkoja kun oli uudet, kirkkaat valot. Huomasin siinä vaihdon jälkeen että hyvin tuo valojen teho häviää iän myötä.

Näistä Xenon polttimoista tuli otettua enemmänkin selvää kun etsin oikeaa polttimoa Mersuun, ei ollutkaan niin helppo homma. Näissä polttimoissa hinta vastaa laatua, joten ei kannata ostaa niitä halvimpia, tai jos ostaa niin ostaa sitten kerralla useamman polttimon koska ne palaa useammin. Löysin hyvän nettisivuston jossa kerrotaan paljon hyvää asiaa polttimoista. Kannattaa käydä katsomassa jos kiinnostaa.

Mutta nyt täytyy lähteä juoksuttamaan heppoja, pääsee kokeilemaan nelijalkaisten hokkien pitoja :D

comments powered by Disqus