Kirjoittaja Juuso Riponiemi
Uusimmat blogijulkaisut

Arctic Lapland Rally 2012

Moi

Nyt on talven toistaiseksi odotetuin reissu takana. Hienostihan matka taas kerran meni, timanttikeula varustettuna seiskoilla on kotona turvallisesti. Reissu Rovaniemelle käynnistyi tiistaina ja kotona oltiin sunnuntana. Matkaan sisältyi monen monta vaihetta kuten erikoiskokeisiin tutustumista, katselua, vähän viihdettä ja rentoa yhdessäoloa.

Tiistaina kun olimme Kemijärven suunnalla tutustumassa ennakkoon erikoiskokeisiin satuimme kolaripaikalle jonka tapahtumista varmaan joku lukikin menneen viikon iltapäivälehdistä. Onneksi kolarin osapuolet eivät loukkaantuneet vakavasti ja ovat toipumassa pienistä vammoistaan. Linkki Lapin Kansan uutiseen http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194717108411/artikkeli/rallitaipaleella+vakava+nokkakolari+-+halytysajoneuvo+oli+mukana+parissa+muussa+kolarissa.htmlTuota poliisiautoa nostimme meidän autoporukalla jo aikaisemmin tielle kun se oli kapeassa tienkohdassa väistänyt vastaantulijaa lumihankeen.

Perjantain katselupaikassa samalle penkalle saapui varsin etevä rattimies jonka kanssa oli kiva vaihtaa muutama sana autourheilusta.

Kun autoletka oli ohittanut katselupaikkamme ja täräytettiin auto tulille auton ulkolämpötilamittari näytti aika karuja lukemia

Lauantain katselupaikassa oli onneksi kaksi astetta lämpösempää. Onneksi meillä olimatkassa puita nuotiota varten sekä eväänä notskissa grillattavaa sekä kuumaa juomaa.Noilla eväillä etelän miehetkin tarkeni varsin arktisissa keleissä.

Reissu oli kaikkine käänteineen aika tapahtumarikas ja vauhdikas. Kilpailu oli kärjessä kovaa ja uskoakseni moni on tyytyväinen kun 21-vuotias nuori mies voitti kisan.

http://www.lapinkansa.fi/Urheilu/1194717834153/artikkeli/esapekka+lappi+juhli+tunturirallissa.html


 

comments powered by Disqus