Kirjoittaja Tapio Somero
Uusimmat blogijulkaisut

Anna sitä märkää

Tilannepäivitys tien päältä jatkuu. Näin kuukausi vaihtui elokuun puolelle ja illat alkavat pimetä pikkuhiljaa. Viime blogin jälkeen on tullut ajeltua Kajaaniin ja Kemiin päin meneviä teitä ja Pohjois/Keskisuomen alueella.

Viime blogissa tuli mainittua että märkiä kelejä riittää. Nyt täytyy myöntää että tämä vesisade alkaa riittää pikkuhiljaa. Viimeksi sanoin että perunapeltokin hukkui. Nyt hukkuu autotkin. Kyseinen kuva on lainattu Iltalehti.fi sivuilta ja on otettu muutama päivä sitten Oulusta, eli läheltä asuinpaikkakuntaani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja monen päässä varmasti herää kysymys, miksi ihmeessä nämä arjen James Bondit yrittävät sukeltaa autoillansa. Kyllä korjaamon poikia hymyilyttää. Itse en viitsinyt käydä testaan renkaita tuolla mutta ei voi ainakaan väittää enää, etteikö Hakka Blue renkaat ole omassa elementissään. Eli ajokelit on sitä, mihin ne on suunniteltu. Kertaakaan en ole nähnyt autoni luistoneston merkkivalon vilkahtavan kun isoja lätäköitä on osunut eteen ja vettä on tullut erittäin runsaasti. Kovalla sateella tosin hiljennän vauhtia aika reilusti.

Yksi asia, minkä olen huomannut nyt pitemässä testauksessa, on renkaan kovuus kylmänä aluksi. Voi olla että valitan turhasta, mutta tuntuu kuin rengas on mukava ajaa vasta lämpimänä. Autossa on alla matalaprofiili rengas, kokoa 225/45/17.

Lupasin viime blogissa kertoa hienosta ja aidosta Made In Hong Kong laitteesta. Eli kyseessä on Bluetooth OBD diagnostiikkatyökalu(vikakoodin lukija) ja siihen sopiva ohjelma älypuhelimeen, Torque. Olen testaillut laitetta muutaman viikon ja toimii todella hyvin. Kyseisellä laitteella pääset langattomasti auton ajotietokoneeseen käsiksi ja saat tietoja mm. ajotavoistasi ja auton toiminnasta ajon aikana. Laite kytketään auton OBD porttiin. Kyseinen liitin löytyy jo 90-luvun autoista. Asiasta enemmän kiinnostuneet voivat tutustua hyvään youtube videoon, joka kertoo ohjelmasta ja laitteesta aikalailla kaiken. http://www.youtube.com/watch?v=Ay-ZvTn3fLo

comments powered by Disqus