Uusimmat blogijulkaisut

Alijäähtynyttä, muttei tihkua...

Kertaviikossa tahti kirjoittelussa on hieman laantunut, mutta estekin on laillisen oloinen. Ukka on nimittäin ollut pitkästi toista viikkoa hemmetinmoisessa romuskassa, eikä liioin ole sisätiloista päässyt mihinkään. Ei ainakaan pihaa kauemmaksi.

Mummeli on ollut rivissä ja kulkenut työmatkaansa toistaiseksi, vaikka pieniä oireita taudista hänelläkin viimeiseltä vuorokaudelta jo on. Taitaa tämä flunssa-aalto kierrellä maata ympäri kaikkialla.

Toissapäivänä tiistaina Mummeli tuli töistään. Oli aamusella työmatkallaan näpännyt yhden valokuvan Subarunsa tuulilasilta. Pakkasta oli -18 astetta ja taivaalta tuli ei tihkua, vaan silikoselvää vettä kuin kesäsateessa. Senhän ymmärtää, mitä vauhtia tuulilasit ja kaikki auton osat jäätyvät. Ikkunaa oli joutunut skrapaamaan joka toisella linjuripysäkillä. Varsin outo ilmiö ja poikkesi normi alijäähtyneen sateesta, johon talviaikaan muutamia kertoja aina joutuu. Mikä lienee sääilmiö kyseessä, mutta tosi hankala olosuhde.

Helmikuuta mennään täällä poikkeuksellisen lauhoissa merkeissä nyt. Talven selkä on taittunut Heikinpäivänä. Maalisku kun alkaa, niin pakkaset ajoittuvat öiseen aikaan ja aurinko jo lämmittää iltapäivisin. Lumen paksuus on Naruskalla seitsemisenkymmentä senttiä, eli normaalilukemat vuodenaikaan nähden.

Tuossapa alijäähtyneen vesisateen dokumentti.

Täytyypä toivoa, että itse kukanenkin pysyttelisi flunssalta rauhassa, koska voimille se ottaa. Kevätaurinko kuitenkin antaa virtaa kaikille. Katsotaanpa, pysyykö kynä kädessä jatkossa tiuhempaan.

Kevään odotusta ja turvallista makaa!