Kirjoittaja Tanja Hartikainen
Uusimmat blogijulkaisut

Ajetut; Nokian Hakka Blue. Takana 16 000 km.

Kevät on jo pitkällä, vaikka ulos katsoessa siltä ei näytäkkään. Huhtikuun alkua ollaan menossa, mutta ulkona on vielä ollut hyvin yöpakkasia. Päivällä lämpötila nippanappa kipuaa plussan puolelle. Lumia on vähän kyllä jo sulanut ja tiet ovat ovat enimmäkseen sulat. Kevättä rinnassa ja veneen kimppuun tekee mieli :)

Mutta ennen veneen laiton jatkamista täytyy hoitaa kuntoon tämä auton kesärengas asia. Täytyy myöntää että tänävuonna kesärenkaiden miettiminen tuli turhan myöhään, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Tällä hetkellä autoni kesävanteilla on Hakka Blue -renkaat. Ajoin niillä vimekesän, n.16 000 km ja kokemus oli hyvä. Ne olivat hiljaiset, tuntuma tiehen oli napakka ja pehmeät ajaa. Kesähän oli todella sateinen, ja tämä rengasvalinta oli täydellinen keliin ja kesään nähden. Pito oli todella hyvä märällä asfaltilla.

Syksyn lähestyessä seurailin renkaiden kulumista, eturenkaista on helppo nähdä paljonko on pintaa jäljellä, takarenkaista ei tule niin paljon kyykittyä maahan asti että näkisi myös renkaan sisäsyrjän kulumisen. Renkaiden vaihdon jälkeen hämmästyin takarenkaiden kuntoa, kummatkin renkaat oli niin sanotusti jo ajettu loppuun. Varsinkin oikea takarengas. Joten, minun ajoillani niillä ajoi vaan yhden kesän. Olisi auttanut jos olisin saanut vaihdettua eturenkaat taakse ja takarenkaat eteen puolessa välissä kesää, tätä en tehnyt ja nyt olen tätäkin kokemusta rikkaampi, ensikesänä varmasti vaihdan renkaat edellä mainitulla tavalla.

Kuvassa vasemmalla rengas joka oli edessä, pintaa jäljellä n. 4 mm. Oikealla takana ollut rengas, pintaa jäljellä... n. 0 mm.

En todellakaan ole itsestäni nyt ylpeä koska tuolla oikeanpuolimmaisella renkaalla olisin saanut jo sakon. Yksi asia ihmetytti kuitenkin näiden takarenkaiden osalta, pito tiehen oli edelleen hyvä, ja vesiliirtoa ei tullut kertaakaan. Ja todellakin kokeilin sitä.

Mutta, kokemusta rikkaampana, tämä rengasmalli on nyt minulle tuttu ja seuraavan mallin mietintä alkaa... harmi vain kun tämä hakka blue -malli kului liian nopeasti.

comments powered by Disqus