Ainoastaan Nokian Hakkapeliitat

Tänään keskeytyi työmatkani auton sähköjärjestelmävian vuoksi. Onneksi takuu on vielä voimassa ja ystävällinen autokauppias oli lähellä. Koska kaikki mersu-asiantuntijat ovat nyt koulutuksessa jäi automme korjaamoon viikoksi. Ennen kuin myyjä oli ehtinyt tarjota sijaisauton ilmoitin kuitenkin hänelle, että kaikki automerkit kelpaa mutta renkaiden suhteen kelpuutetaan ainoastaan Nokian Hakkapeliitat.

Lyhyen etsinnän jälkeen löytyi Nokian Hakkapeliitta R-kitkarenkailla varusteltu henkilöauto ja olin sangen tyytyväinen tähän. Nyt pääsen viikonpäivät keräämään kokemuksia myös Nokian kitkarenkaista.

Kotimatka taittui moottoritiellä ja ohjautuvuus tuntui ajoittain hivenen epävakaalta. Sivutuuli puhalsi kylläkin 14-19 m/s matkan aikana. Rankkasade oli myös täyttänyt asfaltin urat vedellä. Venäjän rekka-rallin takia urat ovat Kotkanseudulla syviä ja korjattu tieosuus ei pysy kauan muuttumattomana.

Päätin tällä kertaa halkaista kaikki vesilätäköt väistämättä. Tämä ajotyyli ei muuttanut Civicin hallittavuutta huonompaan suuntaan. Mersua 500 kg kevyempi auto selvisi oikein hyvin läpi syvien vesien. Sijausautomme menee (R-kitkarenkaillaan) nyt menojaan kohti seuraavia havaintopaikkoja.

KUVA: Nokian Hakkapeliitta R-kitkarenkaat ja Honda Civic 1,8 Sport (viikon seikkailutyökalut).

Lue myös: "

Rengaspainemittarit testissä

"

 

 

comments powered by Disqus