Kirjoittaja Matti Kahilakoski
Uusimmat blogijulkaisut

Aika muuttaa mielipidettä kitkarenkaista

Niinpä siinä sitten otti ja kävi, että joskus aikoja sitten muodostamani mielipide siitä ettei pohjoisessa Voi Ajaa Kitkarenkailla otti ja meni tuossa päivän myräkän mukana uusiksi ajellessa takaisin Ouluun Kuusamosta.

Tämä mielipidehän on meikäläisellä ollut kiveen kirjoitettu, olkoonkin etten ollut kunnolla aiemmin pitkää matkaa pohjoisessa kitkarenkailla edes ajellut. Jostain syystä jo aikoja takaperin olin saanut päähäni ettei voi olla sellaista talvirengasta joka soveltuisi pohjoisen oloihin. Pitäähän miehellä mielipide olla. Asia kuin asia...

"ehkä ne Siellä etelässä menettelee mutta..."

Mielipiteen nyt kuitenkin otti ja käänsi kerrasta Nokian Hakkapeliitta R -renkaat jotka sattuivat näin Nokian kesärenkailla testiä normaalisti ajellessa uuden auton mukana tulemaan talvirenkaina.

Koko viikonloppu kaikkinensa mitä noita on kerennyt ajamaan, on ollut tyypillistä näiden leveysasteiden talvikeliä; polanteita, risteysalueiden kiillottuneita tienpintoja, pöllyävää puuterilunta ja missään vaiheessa ei ole usko loppunut allaoleviin renkaisiin.

Ainoa mikä tällä hetkellä rajoittaa ajelemista on auton maavara joka ei kulje yksissä tuon taivaalta alas satavan lumen kanssa: kun intoa ei ole vielä testaamaan, kuinka paljon lunta vaaditaan että auton maskin saa murrettua on parempi odotella että saavat yön aikana aurailtua ajotiet puhtaaksi. Katsotaan jos sitten aamusta kävisi tankkaamassa - nyt ei päässyt pihaan huoltoasemalle kun alkoi ajo tuntumaan jo moottorikelkkailulta.

Kosovossa pitelee kuulemma päiväsaikaan jo kymmentä lämpöastetta, taidetaan päästä vaihtelemaan taas kesärenkaita alle lomilta palaillessani.

comments powered by Disqus