Kirjoittaja Carl Irjala
Uusimmat blogijulkaisut

Aidosti paikallinen

Tänään oli ohjelmassa renkaiden vaihtoa mutta yön aikana oli muodostunut mustaa jäätä ja luntakin oli tullut takaisin Kymenlaaksoon. Siirrän vaihtoa kesärenkaisiin myöhempään ajankohtaan.

Viime vuonna oli ilmennyt kummallinen vika yhdessä renkaassa, jonka päätin nyt fiksata kuntoon Haminan Vianor:ssa. Ongelman nimi on, että yksi rengas vuotaa ilmaa silloin kun auto on parkkipaikalla mutta ei liikenteessä. Eka ajatus oli, että joku käy öisin tyhjentämässä. Sitten ajattelin, että vanne saattaa olla vaurioitunut. Ta sitten venttiili on saattanut vioittua.

Reitti Vianorin suuntaan oli helppo löytää koska katuvalopylväisiin oli ripustettu Vianorin mainoksia. Eräs kyltti matkan varrella sai minut kuitenkin pysähtymään ja päätin kokeilla renkaan korjausta ”paikallisin voimin”.

”Miten voin auttaa?” kysyi ystävällinen ääni heti astuessani sisään liikkeeseen.

Kerroin ongelman nimen ja hetken päästä ilmeni, että rengas vuotaa renkaan ja vanteen välisestä saumasta. Syy siihen oli, että vanteen pinta oli hapettunut ja asennuksen yhteydessä rengas oli asennettu likaista pintaa vasten. Sitten vanne eheytettiin ja rengas asennettiin ja tasapainotettiin. Koko urakka oli ohi reilussa kymmenessä minuutissa.

7 vuoden kokemuksella Eero Vaaja…
...tiesi heti mistä kenkä puristaa!

CR-Renkaat Oy perustettiin vuonna 1994. Haminan ”Vuoden yrittäjä” -palkinto myönnettiin heille vuonna 2005. Vuonna 2012 siirtyi CR-Renkaat Oy maakaasusta ympäristöystävällisempään tuulivoimaan, energialähteenä. Uusiorenkaita valmistetaan 90 eri kokoa tässä yhtiössä.

Niinpä, aidosti paikallinen!

comments powered by Disqus