Kirjoittaja Juhani Halmeenmäki
Uusimmat blogijulkaisut

17" Hakkapeliitta 8 ensikokemukset

Keskiviikkona Hyundai i40 farkkuni alle vaihtui siis uudet kasit. Nyt on tehty jo ensimmäinen moottoritiereissukin, jolta kokemuksia tuli sen verran selkeästi, että on kerrottavaakin.

Viime talvena alla oli testikakkoset Conti Ice Contact joihin en ollut lainkaan tyytyväinen http://yhteiso.nokianrenkaat.fi/blog/conti-ice-contact-kokemuksia . Etenkin rengasmelu oli perinteisen ärsyttävä sekä voimakas. Suihkukonemainen nastojen aiheuttama ulina oli jotain, jonka olin jo ehtinyt unohtaa, kun edellisessä Mondeossanikin oli ollut kasit. 

Myös kesärenkainani olleet testiyllättäjät Linglong Green-max oli lievä pettymys http://yhteiso.nokianrenkaat.fi/blog/testissa-kiinalainen-halparengas .Niillä rengasäänet olivat kyllä hyvällä pinnalla kelvon matalat. mutta toisaalta nuo renkaat muuttuivat hiemankin huonommalla pinnalla varsinaisiksi huutajiksi. Olo oli välillä kuin autoon olisi tullut pyöränlaakerivika. Mutta jos rengasmelua mitataan vain eurooppalaisella sileällä asfaltilla,niin en yhtään ihmettele hyvää tulosta. Valitettavasti Suomen tiestö vaan on käytännössä jotain ihan muuta.

Niinpä odotukset kasien suhteen oli kovat, ja ensimmäinen moottoritiematka jopa hieman jännitti. Mutta turhaan. Vaikka vauhtia nosti sataseen, ei melun määrä kasvanutkaan, vaan itse asiassa se kovin rengasääni tuli jo jossain 70 km/h tienoilla. Lisäksi äänen luonne on matalaa hurinaa, eikä sitä korvia raastavaa huutavaa ujellusta. Suurin hymyn aihe tuli huonolla pinnalla. Tuossa ykköstiellä kun on paikoittan erittäin huonolaatuista asfalttia. Ääni ei kuitenkaan muuttunut juuri lainkaan, vaikka Linglongeilla sai jo epäillä autoon tuleen vikaa. Jopa karturin paikalla istunut vaimo noteerasi saman ilmiön.

Ja ajettavuuden suhteenkaan ei Hakkapeliitta 8 häviä tämän ensitutustumisen perusteella halvoille kesärenkaille. Itse asiassa tuntuma vaikutti jopa hieman paremmalta tässä sateisessa 5 - 10°C kelissä kuin noilla suvikumeilla. Niinpä olikin erittäin mukavaa todeta, että Nokian kasit toimivat myös tuossa Hyundain modernissa mutta inhottavan suuressa 17" koossa yhtä hyvin kuin Mondeon nykyisin vielä yleisimmässä 16" koossa. Ja etenkin niille, jota nastojen ääni on häirinnyt, on Hakkapeliitta 8 se oikea valinta!

Siitä Vianorin käynnistä laitan vielä ihan oman topikin, sen verran mukavasti kaikki taas sujui.

Tutustu Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaisiin tästä: https://www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8/

comments powered by Disqus