Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

15679 km takana

Sen verran on Hakkapeliitta R:llä rullattu. Kuten aiemmin lupailin, tarkistin täältä, minä päivänä renkaat alle laitettiin. Viime viikolla Brabus laski takamuksensa tonttiin ja korjaamokeikka oli edessä. Samalla pääsin tutkailemaan renkaita kunnolla.

Kuluminen oli yllättävän vähäistä. Eturenkaissa 8 mm:n merkki on vielä näkyvissä, takapäästä se on jo kulunut. Syynä tähän on ihan oma kaasujalka. Pitäisi vissiin tehdä sama temppu mitä Pasi oli tehnyt. Kierrättää renkaiden paikat. Laiskana miehenä olen tehnyt sen kausittain ja kuluttanut vanhat eturenkaat takarenkaina sitten seuraavana talvena.

Viime viikolla jouduin myös pakosta testailemaan renkaiden pitoa hieman vauhdikkaammin. Lähdin töistä ja samalla naapuri soitti minulle. Oli tullut kotiin ja kertoi jotta meiltä kuuluu palovarottimen ääni!!! Siinä vaiheessa meinasi kyllä tulla löysät housuun... Pyysin häntä käymään katsomassa miltä tilanne näyttää. Mitään hälyyttävää ei onneksi näkynyt, mutta häkähän ei näy. Ja häkävaroitin siellä ulisi. Odotettavissa saattoi siis olla tuupertunut kissa...

Voin myöntää, että siinä tilanteessa nopeusrajoitus ei ollut maksiminopeus. Renkaat kuitenkin toimivat ja kotiin pääsin turvallisesti, vaikka täysin pidon äärirajoilla ajoinkin. Mieleeni muistui Jasun kanssa Ivalon jäällä ajaessamme käyty keskustelu Hakkapeliittojen tylsyydestä ja yllätyksettömyydestä. Auto nimittäin käyttäytyi hyvin rauhallisesti. Huonoilla renkailla tilanne olisi ollut toinen.

Mitä päivästä jäi käteen? Ei ollut kuollutta kissaa kotona, häkävaroitin oli seonnut itsestään. Se siis meni vaihtoon. Brabuksen mataluudelle löytyi syy puhki hankaantuneesta ilmajousien letkusta. Huokaisin helpotuksesta, koska minulla on hyvät ja turvalliset renkaat.

comments powered by Disqus