Kirjoittaja Mikko Heimo
Uusimmat blogijulkaisut

Kyllä se kevät sieltä tulee. Sen tietää jo aikaisin aamulla siitä, että tämä huonouninen kaupparatsu herää jo auringon noustessa vaikkei olisi pakko. Toisaalta en valita, koska valo tekee ihmeitä. Ja tien päälläkin on paljon mukavampaa, kun loska ei lennä eikä ole pimeää aina kun lähtee tai palaa kotiin.

Kevään kelit laittavat renkaat koville. Joka aamu pakkasta on ollut 10-20 astetta ja iltapäivällä sitten 5 astetta plussaa. Lumet sulavat vauhdilla. Ja toisaalta sulamisvedet jäätyvät illalla yhtä nopeasti. Olen edelleen erittäin tyytyväinen Hakkapeliitta R -renkaaseen. Vaikka tie onkin paikkapaikoin jäässä tai ainakin hyhmässä, rengas toimii niin kuin pitääkin. Vakaan tylsästi ilman äkkinäisiä yllätyksiä. Olen talven aikana oppinut tasan tarkkaan miten renkaani ja autoni käyttäytyvät. Ja niin sen pitää ollakin.

Eilen hymyilytti, kun luin Tanjan ja Carl:n kommentteja luistonestosta. Allekirjoitan Tanjan kommentin Mercedeksen luistonestosta, se todellakin on herkkä. Tosin Carl:n kommentti lääkkeestä ei vakuuttanut. Nimittäin jos on tarpeeksi voimaa, ei nelivetokaan auta ;)

Tuolla tien päällä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Joskus on vain NIIIIIIN vaikeaa ymmärtää kanssa-autoilijoiden ratkaisuja. Hyvänä esimerkkinä tämä kuljettaja, joka päätti tehdä U-käännöksen moottoriliikennetiellä numero 12. Neljän "ruuhkassa" pokkana rampilla vilkku päälle ja kääntämään. Tuli muuten muutama reilumpi jarrutus nähtyä tässä tilanteessa...

comments powered by Disqus