Kirjoittaja Jussi Ovaskainen
Uusimmat blogijulkaisut

Sinällään en ole mikään helteen palvoja, mutta pidän auringosta. Sen vaikutus mielialaan on kiistaton. Auringonpaistaessa liikenteessäkin ollaan joviaalimpia ja toisia huomiodaan normaalia enemmän. Eritoten kesävermeissä suojatien ylittäjät saavat todella hyvin tietä autoilijoilta.

Sitten mieleeni tulvahti lapsuus. Kun viisihenkinen perhe ahtautui mökkimatkalle Tuusulasta Varkauteen Ladan keinonahkapenkkien polttaessa ihoa. Silloin ajotaipaleet yritettiin ajoittaa pilvisille päiville tai vuorokauden jompaan kumpaan päähän, jotta matkanteko olisi jotenkin siedettävää.

Kuten aiemmin kirjoitin teimme lasten kanssa pienen Suomi-tourneen heinäkuussa. Yksi pysähdyksen kohde oli veljeni koti Salossa. Hänen varhaisaikuiset (lue myöhäisteinit) lapset syyllistivät isäänsä, katsellessaan lapsien matkustusvarustelua, omien perhelomien epämukavuuksista. Silloin havahduin itsekin, että modernit turvaistuimet, ilmastointi, sävytetyt ikkunat, kylmälaukku sekä dvd-soitin ovat asioita, jotka eivät olleet liki itsestäänselvyyksiä vielä muutama vuosi sitten. Toki välillä lapset jonkun elokuvankin katsoivat, mutta kun itse jaksoi heille havainnoida kiinnostavia kohtia, heidän mielenkiinto ympäristöön säilyi sangen korkealla tasolla.

Vaikka aurinko ei ole liikaa paistanut, on pieniä aurinkoisia hetkiä kuitenkin kesään mahtunut. Yksi niistä oli Kuopio, jonka tori oli remontin kourissa, eikä niin tunnelmallinen kuin muistin. Onneksi ihmiset olivat yhtä lupsakoita kuin muistin. Myös parkkihallissa odotti iloinen yllätys, kun parkkimittari oli rikki. Mittariin oli kirjoitettu selkeä viesti ilmaisesta paikoituksesta. Tämä pieni onnenpotku rohkaisi lottoamaan. Katsotaan miten pitkälle tuuria riitti.

comments powered by Disqus